KaskE-LIGHT MATT - 3 MATT BLACK INSERTS - KEP Italia + Wkład
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
E-light pochodzi z ciągłego poszukiwania doskonałości i innowacji przez Kep Italia. Chociaż są już lekkie kaski na rynku, KEP Italia poszedł dalej i stworzył kask o wadze mniejszej niż 400 g.
E-light waży zaledwie 396 g dzięki 100% węglowej nasadce wykonanej ręcznie w procesie autoklawu, aby poradzić sobie z minimalnymi szczegółami estetycznymi. Proces autoklawowania jest długi i złożony. Wyspecjalizowani rzemieślnicy ręcznie rozwarstwiają włókna węglowe, aby uzyskać doskonałe wyniki pod względem jakości i wysokiej wytrzymałości mechanicznej, dzięki czemu kask jest lekki, ale równie odporna, dzięki czemu uzyskuje się lepszą ochronę pomimo ostatecznej lekkości kasku. E-light jest bez wątpienia najlżejszym kaskiem na rynku, ale należy również do najbezpieczniejszych na świecie. Model Naked, w połysku lub matowy, jest pozbawiony jakiejkolwiek innej wkładki, aby jeszcze bardziej poprawić teksturę węgla. Modele z 2 lub 3 wstawkami są matowymi lub błyszczącymi nakładkami z czarnymi, zielonymi, bordowymi lub niebieskimi detalami, dopasowanymi do gustów każdego jeźdźca.
Waga: +/- 396 gramów
Kask w kolorze czarnym carbon matowy z matową nakładką z przodu oraz matowym daszkiem.
CERTYFIKATY:
Europejski certyfikat CE - Ten wymóg europejski jest połączony ze standardem VG1 01.040 2014-12, który wszedł w życie 1 stycznia 2016 r. I stanowi dalszy rozwój w porównaniu z poprzednimi. KEP Italia była pierwszą firmą na świecie, która otrzymała ten nowy certyfikat dla swoich kasków.
Amerykański i kanadyjski certyfikat SEI - Ten certyfikat jest wymagany na rynku amerykańskim i kanadyjskim i jest uznawany na całym świecie.Oznaczenie SEI zapewnia, poprzez ciągłe kontrole przeprowadzane również w firmie, że certyfikowane produkty są zawsze i konsekwentnie zgodne z homologacjami typu, do których odnosi się certyfikacja, tj. Normą ASTM F1163 / 2015.W ten sposób gwarantują najwyższą jakość produkcji i identyfikowalność produktów.